Over

De geschiedenis van Normalia is een aaneenschakeling van hoogte- en dieptepunten, van heldere herinneringen en zwarte gaten, van de dageraad tot diep in de nacht. Van nuchterheid tot beschonkenheid... Deze geschiedenis is onuitwisbaar in ons geheugen gegrift.

Hoewel Normalia in 1998 ontstond als de studentenkring van de lerarenopleiding van Erasmushogeschool Brussel, kent het een voorgeschiedenis waarover weinig bekend is. Was het een studiegroep? Een studentenraad? Of simpelweg een groep vrienden? Hoewel er geen volledige duidelijkheid over bestaat, ligt hier wel de basis van wat we vandaag als Normalia kennen.

Door de jaren heen zijn talloze activiteiten de revue gepasseerd binnen onze kring. De traditionele dopen, ontgroeningen en overdrachten, aangevuld met enkele hoogtepunten. Zo zijn de Poeperkesfuif (jarenlang hét evenement binnen BSK), de Brueghelcantus, jenevervoetbal, de Wissel-je-lintcantus en de Kerst-TD (later bekend als WinterWonderLand) slechts enkele van de vele memorabele momenten. En dan hebben we het nog niet eens over de anekdotes, zoals de beruchte doodskaartjes, de onzichtbare Senior en vice, de slapende student op het terras van de BOJ, en de talloze hamer-incidenten tijdens de cantus.

Gedurende 21 jaar was Normalia hét blauw-witte gezicht van campus Jette. Sinds het voorjaar van 2020 brengen we ook kleur naar onze nieuwe campus in de Dansaertwijk. Campus Kanal is nu ons thuis. Eens blauw-wit, altijd blauw-wit. Vele oud-leden keren nog altijd met veel plezier terug naar activiteiten van onze kring. De blijdschap van het weerzien met oud-medestudenten, bestuursleden of commilitones verwarmt telkens ons hart!

Ut vivat, crescat et floreat Normalia!